Sluit je aan als bedrijf

Doe mee, bied een switch aan en geef Metalektro-vakmensen zo een unieke kans

Switch aanmelden
watjijkan.nl

Help je werknemers verder groeien

Onze sector is volop in beweging en daar mogen we trots op zijn! Hierdoor wordt de ontwikkeling van onze Metalektro-vakmensen nog belangrijker. De campagne: "Je kan meer met wat je kan" heeft als doel om ervaren vakmensen te laten nadenken over hun groeimogelijkheden. Ga in gesprek met je medewerkers, en ontdek samen waar de kansen liggen. Daarmee versterk je de posities van werknemers en worden ze beter inzetbaar. En je helpt de gehele branche om door te ontwikkelen!

Skillstest voor je werknemers

Via de skillstest kan de werknemer snel ontdekken waar zijn kernkwaliteiten liggen. Dit geeft op een laagdrempelige manier inzicht in eigen skills en talenten. We maken het eenvoudig om deze resultaten vervolgens te delen met de leidinggevenden om te kijken hoe deze skills de organisatie kunnen versterken. Je kan deelname aanmoedigen door middel van de toolkit voor werkgevers.

Bied een switch aan

Bovendien gaan we Metalektro-vakmensen de unieke kans geven om een dag mee te draaien in een andere functie. Dit biedt ze een kans om in de praktijk te ervaren wat ze nog meer kunnen met hun bestaande vaardigheden. Oftewel: niet leren maar proberen. Zo maken we een gesprek over het starten van een ontwikkelingstraject aantrekkelijker en makkelijker voor de werknemer én de werkgever.

Wil jij zo’n plek beschikbaar stellen?

Uiteraard kan je ook je eigen medewerkers de kans geven om een switch te doen, binnen je eigen bedrijf of bij een ander. Zij kunnen zelf via de website de switch zoeken die bij ze past.

Nog andere vragen? Neem direct contact op met onze switch manager.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe zo'n switch eruit ziet:

Wat wordt er van mij verwacht?

 • 01

  Zoek een geschikte functie binnen je bedrijf.

  Bij voorkeur een bestaande rol die meer biedt dan alleen meekijken. Bepaal ruwweg de invulling van de dag, zodat een kandidaat weet wat er ongeveer verwacht wordt. Aarzel niet om contact op te nemen; we kijken graag even mee.
 • 02

  Ontvang de kandidaat tussen 28 maart en 1 april

  In deze periode ontvang je een dag lang de kandidaat en help je hem/haar op weg.

Download de toolkit

In de toolkit vind je een aantal praktische middelen om de campagne en de Week van de Switch intern te communiceren.

Toolkit bekijken

Veelgestelde vragen

 • Wat is het idee achter deze campagne?

 • Wat houdt een Switch in?

 • Ik heb een vraag, met wie kan ik contact opnemen?

Deze bedrijven doen al mee aan de Week van de Switch